NEPOZABNA RUSIJA

10. oktobra sem začel svoje nepozabno potovanje.

Skupaj z drugimi učenci bistriških šol sem se odpravil v Rusijo. Vse se je začelo na letališču v Ljubljani. Tam sem imel nekaj težav z vizo, a sem imel srečo in so me spustili naprej. Ker je bila to moja prva vožnja z letalom, sem bil vznemirjen, a me vseeno ni bilo strah. Z letalom, na katerem je bilo veliko zabave, smo potovali okoli 3 ure.

Ko smo prispeli v Moskvo, sem bil poln pričakovanj. Z avtobusom smo se peljali do hotela in bili zelo navdušeni nad velikanskim mestom. Na hitro smo v hotelu pustili prtljago in šli na Rdeči trg, kjer smo videli znamenito cerkev, zraven pa tudi Kremelj, v katerega smo šli naslednji dan, zvečer pa tudi na balet v največje otroško gledališče na svetu. Prva dva dneva sta zelo hitro minila, saj smo spoznavali mesto. Morali smo se navaditi tudi na rusko kuhinjo, ki pa nam ni bila preveč všeč. V petek smo se odpravili v muzej astronomije, kjer smo videli prve rakete, prve uniforme itd. Šli smo tudi v tovarno najboljše ruske čokolade, kjer so nam ponudili par najboljših koščkov, iz katerih smo tudi mi poskusili nekaj izdelati. Zelo zabaven del potovanja v Rusiji je bil tudi cirkus, ki je trajal kar 2 uri, a zabave ni zmanjkalo. Videli smo razne akrobacije, ni mi pa bil všeč del z živalmi, saj ni bil ravno njim prijazen. Predzadnji dan smo šli v največji trgovski center na svetu, imeli kosilo na barki, zvečer pa smo imeli majhno prireditev z ruskimi otroki naše starosti, ki so peli, plesali in igrali. Mi smo jim pa kot zborček zapeli njim zelo znano Katjušo. S tem smo se na žalost nekako tudi poslovili od Moskve. Zadnji dan sem se že zelo veselil vrnitve v Slovenijo. Na letališču tokrat na srečo nisem imel težav.

Nazaj smo prav tako potovali okoli 3 ure. Ko smo prišli v Ljubljano, sem bil zelo vesel, da sem spet doma in sem komaj čakal, da pridem v Jelšane. Doma so me nestrpno pričakovali in takoj sem opisal celotno potovanje. Seveda sem zase in za druge kupil veliko spominkov, tako da se bom za vedno spominjal tega doživetja.

Marko Čekada, 9. razred

   

(Skupno 163 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost