UČBENIŠKI SKLAD

Ministrstvo za šolstvo bo tudi v šolskem letu 2023/2024 zagotovilo brezplačno izposojo učbenikov iz učbeniških skladov za vse učenke in učence od 1. do 9. razreda osnovne šole. Učenci 1., 2. in 3. razreda prejmejo brezplačno vsa učna gradiva, učbenik in delovne zvezke.

Učbenike ob koncu šolskega leta vrnejo, delovni zvezki pa ostanejo njihovi.

Šola je dolžna o učbenikih v učbeniškem skladu voditi evidenco, v katero so uvrščeni vsi učbeniki, ki jih učitelji in učenci uporabljajo pri pouku.

Odločitev o vrsti učbenika je v avtonomiji učitelja. Starši oziroma učenci pa sami odločijo, ali bodo ta učbenik kupili ali si ga bodo izposodili na šoli.

Učbeniški skladi se vzpostavljajo za vse razrede devetletnega programa osnovne šole. Šole izberejo za posamezen razred učbenike in druga učna gradiva, ki jih bodo učenci uporabljali pri pouku. O izboru obvestijo učence oz. njihove starše ter seznam po 15. juniju objavijo na spletni strani šole. Če konec leta učenci vrnejo poškodovan učbenik ali pa ga sploh ne vrnejo, plačajo zanj odškodnino v skladu s Pravilnikom o upravljanju učbeniških skladov.

(Skupno 1.069 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost