Kla kla klasika

V torek, 2. oktobra, 2018, smo učenci od šestega do devetega razreda odšli na gledališko predstavo z naslovom Kla kla klasika.

Predstava je bila namenjena nam, najstnikom, da bi začeli drugače gledati na poezijo in sploh na slovensko literaturo. Predstava se je odvijala v koprskem gledališču. V njej sta igrala dr. Igor Saksida in Rok Terkaj, bolj znan po umetniškem imenu Trkaj. Predstava je bila zabavna, zanimiva, poučna … V njej sta na drugačen način predstavila poezijo. Zelo zanimive pa so se mi zdele vse razlike med njima. Na eni strani visok, hudomušen. smešen raper, na drugi strani pa droben, resen profesor, ki predava na Pedagoški fakulteti v Kopru. Scena je bila skromna, a se je v njej dalo uživati. Tudi kostuma sta bila prilagojena vlogama. Igralca sta bila sproščena in ves čas smo sodelovali z njima.

Pri predstavi smo se vsi sprostili, poslušalci smo dihali z nastopajočima. Še posebej me je presenetil profesor Saksida. Nikoli ne bi pričakovala, da lahko iz tako resnega gospoda pride toliko velike pozitivne energije. Zelo zanimivo se mi je zdelo, ko je Trkaj iz naših besed takoj ustvaril rap. Všeč mi je bilo, da sta se igralca pošalila iz nekaterih pesmi in jih naredila (nam) bolj priljubljene. Upam, da si bomo še kdaj ogledali kaj podobnega in uživali na polno.                                                                                                                                                                                                               Ana Kompan, 9. r.

(Skupno 345 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost