EKO NOČ

EKO NOČ na OŠ Jelšane

Preživeti Eko večer na šoli v družbi sošolcev, prijateljev, staršev in učiteljev?

V petek, 28. 9. 2018, smo na OŠ Jelšane organizirali eko večer, v okviru programa eko šola z namenom, da bi spregovorili in razmišljali o »zdravih« medsebojnih odnosih ter o sprejemanju drugačnosti. Večer smo pričeli s tihim pozdravom otrok na zunanjem igrišču. V nadaljevanju smo si ogledali risanko in film z bogatim sporočilom. Sledil je pogovor, ki so ga vodile razredničarke. Nato smo vsi skupaj povečerjali riž z mlekom ter se odpravili v eko delavnice. Vsak otrok si je izdelal iz odpadnega materiala svečnik. Petošolci pa so naredili še dodatne svečnike in z njimi obdarili vse ostale otroke, ki so se skupaj s starši udeležili zaključnega večera, ki je potekal najprej v telovadnici naše OŠ, nato pa se zaključil s posebno čustvenim sprehodom s svečkami po vasi Jelšane. Spremljala nas je pesem, dobre misli in želje, da bi tak nepozaben večer še kdaj ponovili.

Vsem, ki ste kakor koli pomagali, da je naš večer minil v prijetni in dobri družbi se kot eko koordinatorica na OŠ Jelšane iskreno zahvaljujem.

Zaključila bi z mislijo Juliusa Kugyija, ki je zapisal:«Imejte na široko odprta vsa vrata, vratca in okna pa tudi srce, da bi lahko vselej in neovirano prišlo k vam srečno prijateljstvo in resnična, prava, topla človeška ljubezen« Želim, da bi vsi s pozitivnimi in dobrimi mislimi zrli in skrbeli za prihodnost naših otrok ter si vsake toliko časa vzeli čas za druženje.

Romana Kompan, eko koordinatorica na OŠ Jelšane

Učenci nižjih razredov so si najprej ogledali risani film Lepotica in zver, starejši pa film Wonder.

  

Sledila je večerja – riž na mleku.

Okrasili smo kozarčke za svečko.

Zapeli in zaplesali skupaj s starši,

ter se sprehodili okrog vasi.

(Skupno 933 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost