VRTNARSKO – SADJARSKI KROŽEK

Tudi v šol. letu 2016/17 deluje na naši šoli vrtnarsko-sadjarski krožek. V  krožku so učenci nižjih razredov, občasno pa pomagajo pri delu tudi učenci višjih razredov in hišnik. Mentorici krožka sta Branka Špende Mandić in Vesna Sanković.

Delo na šolskem vrtu poteka od marca do junija in se nadaljuje jeseni, ko se spet vrnemo v šolo. Letos smo posadili fižol, čebulo in česen ter posejali solato, korenček, blitvo, petršilj in bučke. Imamo tudi jagode, ki nam vsako leto obrodijo. Na šolskem vrtu smo naredili kompostnik.

V lončke smo posejali paradižnik in sončnice. Lončke smo dali na okensko polico, skrbno jih zalivamo in opazujemo rast rastlin. Ko bo paradižnik dovolj velik, si ga bomo vzeli domov, sončnice pa bomo posadili na šolsko gredico, da nam bodo v okras. Zelenjavo s šolskega vrta uporabimo v šolski kuhinji. Vsa semena nam je podarila Semenarna Ljubljana.

Vsako jesen obiščemo učenci 1. in 2. razreda tudi domačijo Udovič Marice in Mirana. Razkažeta nam lep vrt, kjer lahko vidimo veliko različne zelenjave in zelišč. Peljeta nas tudi v sadovnjak, kjer si ogledamo sadna drevesa polna plodov. Vedno nas lepo sprejmeta in pri njiju se veliko naučimo.

V četrtek, 13. aprila, pa smo posadili lipo. Šoli sta jo podarili Zavod za gozdove Slovenije in Čebelarska zveza Slovenije.  Pri saditvi nam je pomagal čebelar g. Silvo Čekada. Lipo smo posadili pri „lokvi“, blizu čebelnjaka. Spremljali bomo rast lipe, ki bo čez nekaj let dajala čebelicam obilo paše.

Člani vrtnarsko-sadjarskega krožka OŠ Jelšane

 

 

(Skupno 610 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost