Projekt organizira Ministrstvo za kmetijstvo in okolje RS v sodelovanju z drugimi ministrstvi, zavodi in organizacijami. Izvajamo ga vsak tretji petek v novembru, ko obeležujemo dan slovenske hrane. Nastal je na pobudo Čebelarske zveze Slovenije, saj so čebelarji želeli, da bi bil med slovenskih čebelarjev vsaj en dan na leto zajtrk slovenskim šolarjem.

Namen projekta je:

  • zboljšati zavedanje o pomenu lokalne samooskrbe, domače pridelave in predelave;
  • približati pomen kmeta in kmetijstva ter čebelarja in čebelarstva;
  • izobraževati, obveščati in ozaveščati učence o pomenu zajtrka v okviru prehranjevalnih navad;
  • osveščati mlade o pomenu zdravega načina življenja, vključno s pomenom gibanja.

Letošnji Tradicionalni slovenski zajtrk je potekal 17. novembra 2017. Sedmo leto zapored smo  zajtrkovali med, maslo, jabolka in črni kruh.

Točno ob 10.00 smo se  pridružili najštevilčnejšemu slovenskemu zboru ter zapeli Slakovo pesm Čebelar.

Povezava do posnetka

(Skupno 48 obiskov, današnjih obiskov 1)

Komentarji so izklopljeni za TRADICIONALNI SLOVENSKI ZAJTRK

by | 20. 11. 2017 · 10:51

Komentiranje je onemogočeno.