USTVARJALNI IN PODJETNI

Vodja projekta: Teja Iskra in Martina Šajn

Na šoli smo se prijavili naj Javni poziv osnovnim in srednjim šolam za dodelitev spodbud namenjenih izvajanju aktivnosti za spodbujanje ustvarjalnosti, podjetnosti in inovativnosti med mladimi v letih 2023/2024, ki ga je objavila SPIRIT Slovenija ter pridobili sredstva za financiranje sklopa aktivnosti, ki jih bomo v tem šolskem letu izvedli z učenci od 6. – 9. razreda (sodelovali bomo z Osnovno šolo Pregarje).

START UP VIKEND: na katerem bodo učenci sestavili ekipe ter začeli razvijati poslovne ideje ter predstavljali poslovne modele Canvas. Namen Start up vikenda je, da se učenci učijo timskega dela, sodelovanja in komuniciranja.

INTERESNA DEJAVNOST: USTVARJALNO PODJETNIŠKI KLUB: v okviru katere bodo ekipe nadaljevale z razvojem idej, ki so jih generirali na start up vikendu. Učenci bodo poglobili elemente poslovnega modela, razvijali podjetniške kompetence, raziskovali trg, izvedli potrebne pogovore in intervjuje, intervjuje s kupci in preverili potencialni trg. Namen aktivnosti je, da učenci razvijejo svoje podjetniške spretnosti, se naučijo komunicirati, presežejo navidezne omejitve, poskusijo prodati storitev/produkt in se naučijo prenesti zavrnitve. Zelo pomemben del je tudi izračun stroškov in pojmovanje kaj izvedba neke storitve oz. proizvodnja produkta pomeni v praksi.

(Skupno 151 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost