Kulturni dan v Ljubljani

Domen Udovič

V ponedeljek, 25. 3. 2019, smo se učenci od 1. do 4. razreda z našimi razredničarkami odpeljali na kulturni dan v Ljubljano.

Učenci 2. razreda  so zapisali  vtise  na temo Mesto  Ljubljana – slovenska prestolnica.

V Ljubljani mi je bil všeč Mesarski most. Zanimiv  je tudi Zmajski most. Lep mi je bil tudi ogled Mestne hiše in muzeja.

Matej Udovič

Z avtobusom smo se odpeljali v Ljubljano. Sprehodili smo se po starem mestu. Videli smo Ljubljanico, Tromostovje in Prešernov spomenik. Bili smo v narodnem muzeju Slovenije. Tam je veliko zanimivega. Meni je bila zelo všeč stara piščal iz kosti jamskega medveda.

Ivana Čeranič

Najlepše mi je bilo, kadar smo šli pogledat ključavnice ljubezni. Všeč mi je bil tudi Ljubljanski grad. Videla sem tudi zmaja, ampak ne pravega, temveč samo tistega na grbu.

Gaja Rutar

Zelo mi je bilo lepo v muzeju. Tu smo videli zelo staro piščal. Všeč mi je bilo, ko smo šli  skozi podhod.

Domen Udovič

Najlepše mi je bilo, ko smo šli pogledat ključavnice ljubezni. V muzeju smo si ogledali  staro mumijo. Bila je zelo zanimiva. V mestu smo videli tudi kip Franceta Prešerna.

Teja Šlosar

V muzeju smo videli pravega okostnjaka in mumijo iz Egipta. Videli smo tudi deblaka, velik čoln narejen iz debla. Tu hranijo tudi kip Emonca. Šli smo čez Mesarski most, na katerem so ključavnice.

Miha Ceglar

(Skupno 313 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost