EKSKURZIJA V MUNCHEN

V petek, 22. februarja, smo se učenci od 6. do 9. razreda z učiteljico Martino Šajn odpravili v Munchen.

Odšli smo z avtobusom. Po sedmih urah vožnje smo prispeli. Sledil je ogled mestne tržnice ter trga z mestno hišo. Ogledali smo si tudi najbolj znano pivnico na svetu Hofbrauhaus am Platzl.

Nato smo odšli v tehniški muzej,  kjer smo pobliže spoznali in preizkusili najsodobnejše računalniške tehnologije. V popoldanskih urah pa smo prišli na račun  ljubitelji nogometa, saj smo si ogledali celotno Allianz Areno. Sprehodili smo se tudi po garderobah nogometašev ter po sejni dvorani.

Po napornem dnevu se nam je prilegla večerja v pivnici, nato pa počitek v hostlu poleg mesta.

Naslednji dan smo po zajtrku odšli do BMW- jevega  muzeja s prestižnih avtomobilov. Sledil je ogled olimpijskega parka. Povzpeli smo se tudi na olimpijski stolp s katerega je čudovit razgled na celoten Munchen.

Pot nas je dalje peljala do bljižnega letališča, kjer so nas z  letališkim avtobusom zapeljali po letališču, ter nam razkazali  pristajanje in vzletanje letal z vseh koncev sveta. Spremljali smo lahko tudi pristajanje največjega potniškega letala na svetu. Na koncu dneva pa smo zavili še v  živalski vrt, v katerem so bile živali prvič na svetu razdeljene po kontinentih.

V popoldanskih urah smo se odpravili nazaj domov. Ekskurzija mi je bila zelo zanimiva ter poučna, saj smo si ogledali znamenitosti  Munchna in pobliže spoznali življenje v njem.

(Skupno 347 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost