Musical v Ljubljani

V sredo, 17. 1. 2018, smo si v Cankarjevem domu v Ljubljani ogledali muzikal Sen kresne noči v izvedbi English Student Theatra. To je mladostna glasbena predelava najbolj priljubljene Shekespearove romantične komedije o ljubezni in zmešnjavah, ki jih lahko povzroča.

Dogajanje je postavljeno v sodobno svetovno metropolo, kjer se veliki naftni mogotec in diktator Tezej pripravlja na poroko s Hipolito, kraljico še zadnjega domorodskega ljudstva ob izlivu reke Amazonke. Tegobe prve velike ljubezni pa preganjajo štiri mladostnike. Hermija je zaljubljena v Lisandra, Helena pa v Demetrija. Nenadoma se Demetrij ogreje za Hermijo, predvsem zaradi njenega nesramno bogatega očeta, mafijskega šefa Egeja, ki Demetrija naravnost obožuje. Hčerko sili v poroko z njim in jo postavi pred kruto dejstvo: v kolikor ne bo ubogala očeta, gre lahko v samostan ali v smrt. Hermija in Lisander se odločita za beg, prijateljica Helena pa njun načrt izda Demetriju, ki hoče nesojeno nevesto nazaj. Istočasno se prepir zaneti tudi v vilinskem kraljestvu tropskega deževnega gozda, kjer se kralj Oberon in kraljica Titanija prepirata zaradi Oberonovega skoka čez plot in njegovega nezakonskega sinčka. Oberon naroči svojim pažem Spakcem, naj začarajo Titanijo, da se bo zaljubila v prvo bitje, ki ga bo srečala. Po spletu Oberonovih čarobnih posredovanj se v tropskem deževnem gozdu, kjer se pobeglim zaljubljencem in vilinski kraljici pridružijo še amaterski igralci, ki pripravljajo poročni program, na kresno noč zgodi prava ljubezenska zmešnjava. Na koncu se vse uredi. Mladostniki so poparčkani, kot je treba, Titanija in Oberon se pobotata, Tezej pa se s pomočjo magije iz tiranskega diktatorja spremeni v budističnega meniha, ki Hipoliti dovoli oditi nazaj k svojim Amazonkam.

Muzikal nam je ponudil pester vpogled v zgodovino glasbe, kakor tudi v sodobno popularno glasbo, kreativne kombinacije šarmantnih zimzelenih jazz standardov, dobrega starega rock’n’rolla, latinskih in brazilskih ritmov ter sodobnega popa.  Trajal je dve uri in pol z odmorom, v dveh dejanjih, v angleškem jeziku s podnapisi.

Bilo nam je super!

(Skupno 114 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost